A rendszergazda

Adataink biztonsága

2018. november 01. 17:07 - F.Bian

jonathan-chng-978503-unsplash.jpgA magyar KKV-k adatbiztonsági beállításai, ezekre való odafigyelés mondhatjuk csapnivaló! Nyugodtan mondhatom, egyszerűen nem foglalkoznak vele, nem érdekli Őket! Aztán ha gond van, jönnek, hogy csináljak valamit, segítsek, mert baj van!

Komolyan, hajmeresztő indokokat hallottam már az elmúlt 15 évben, ki- miért nem költ mondjuk vírusirtóra , a No.1: "Én nem veszek vírusirtót, ha már nagyon belassul a gépem, újra telepítem". És ez csak a jéghegy csúcsa.

Nézzük miért veszélyes hozzáállás ez:

  • Vegyük csak a mostanában divatos zsarolóvírusokat: egyik nap még működik a gépünk, a másik nap mikor dolgozni szeretnénk már nem férünk hozzá leveleinkhez, dokumentumainkhoz, képeinkhez, videóinkhoz, stb.
  • Vagy az "adatlopós" vírusok: szép csendben futnak a háttérben, és észrevétlenül elküld minden adatunkat a készítőjének...
  • Billentyű leütés figyelők: szépen összegyűjti milyen oldalra, milyen felhasználónévvel-, jelszóval lépünk be, és szintén elküldi a gazdájának, ezzel akár a banki oldalunkra is hozzáférést kaphat...
  • Esetleg azok a vírusok, amik csendben figyelnek, nem csinálnak semmit. Majd egyszer csak aktiválják és hirtelen számítógépünk egy hatalmas hálózat része lesz, segítségével megtámadják mondjuk a Pentagont...

Rengeteg féle vírus van, nem tudom mindet leírni, de a mai világban nem odafigyelni az adataink biztonságára minimum felelőtlenség!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arendszergazda.blog.hu/api/trackback/id/tr314338299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása