A rendszergazda

Milyen számítógépeket vegyünk vállalkozásunkhoz 2

2023. január 27. 07:47 - F.Bian

Hardver (Laptop? Asztali?)

A múltkor megbeszéltük, hogy mi van a gépek belsejében, mire kell figyelni vásárláskor...

gepek.png 

Most nézzük, hogy ezek milyen formában jelenhetnek meg:

  1. Asztali számítógépek: Az asztali számítógépek nagyon hatékonyak és több memóriával és tárolóhellyel rendelkeznek, mint a laptopok. Könnyebben szerelhetők, egyszerűen bővíthetők. Jellemzően több RAM -al és tárhelyek lehet őket ellátni.
    Általában olcsóbbak, mint egy hasonló tudású laptop, bár bele kell számolni a monitort, billentyűt, stb. 

  2. Laptopok: A laptopok könnyen hordozhatók, így az üzleti utazások során hasznosak lehetnek. A laptopok azonban általában kevesebb memóriával és tárolóhellyel rendelkeznek, mint az asztali számítógépek. Nehezebben szerelhetők, bővíthetők.

  3. Szerverek: Rengeteg RAM -al és tárhelyell felszerelt gépek. A gépház úgy van kialakítva, hogy a folyamatos készenlétet, nagy igénybevételt is elbírja (erről még beszélünk)

  4. Apple termékek: Én ne szeretem őket, ezért nem is veszem figyelembe ezeket a rendszereket. Azért el kell ismernem, hogy jól kitalált, erős gépek. Főleg grafikai, videós vállalkozásoknak javasolnám. Azonban ár-érték arányban nem éri meg...

 

Irodai munkára inkább az asztali gépet javaslom, aki jön - megy esetleg home office-ban is dolgozik annak inkább a laptop javasolt!

 

F.Bian

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arendszergazda.blog.hu/api/trackback/id/tr2518035158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása